Nobody puts Ruben in a corner (Café)

Turist är tidernas mest prisade film i Sverige – men ­Ruben Östlund har redan fullt fokus på framtiden. För Café berättar han om succéåret, skilsmässan och sitt ödesdigra toalettbesök på Golden Globe-galan.

Quizkväll på Harrys i Värnamo.­ ­Det är den tjugosjunde och lönings­löddrig stämning. Män­n­iskor äter husets nachos­tallrik, ”muchos nachos”, och genom ­lokalen vandrar en tjej med head­set, redo att bringa klarhet i frågorna som gäckat besökarna i en timme.
– Okej, är ni redo för de rätta svaren?!

Lagen byter genast talonger med varandra, ett tillitstest i miniatyr.
– Då så, fråga nummer ett!

Värnamo är en småländsk småstad, 19 000 invånare, häftig eau de cologne av gödsel och gyros. På promenad genom stan passerar man ställen som Tages Tobak, Ultra Brun Solstudio och ett antal restauranger som är så stolta över sina fullständiga rättigheter att de graverat in orden i fönstret (huruvida de även tillhanda­håller fullständig bokföring förtäljer inte ­graveringen).

För en månad sedan hade Ruben Östlund, 41, aldrig satt sin fot i den lilla staden, men nu ökar besöksfrekvensen lavinartat. Han har varit här tre gånger på en månad och fler kommer det att bli.

– Då har vi kommit fram till filmfrågorna! säger tjejen med headset. Den första handlade om citatet ”Nobody puts baby in a corner” och vilken skådespelare som säger det.

LÄS VIDARE HÄR.

ruben

%d bloggare gillar detta: