Den sanna, sanslösa historien bakom Candy Crush Saga | Café

”Helan går, sjung hopp faderallan…”
Det hade inte varit lätt att få tag på något värt att kalla nubbe i emiratet, men nu skränade ett par hundra personer på svenska och höjde glasen mot natthimlen på taket till Meydan, ett femstjärnigt hotell beläget invid den jättelika travbanan med samma namn.

Vi kände oss lite sårade när det dök upp listor över Sveriges största spelutvecklare och vi inte var med

Firandet fortsatte i flera dagar. De tillresta körde jeep i öknen, åt gott och såg storögt på skyskraporna. Resans höjd­punkt var den stora festen. En sal hade bokats på Atlantis, ett schabrak till jättehotell som tronar längst ut på en av de konstgjorda, palmformade öarna som sträcker sig ut i Persiska viken.

Den som tar sig upp i byggnaden och vänder sig in mot land får en utsikt som är lika magnifik som bisarr: kilometer efter kilometer av land skapat av människohand och där bakom Dubais överdådigt glittrande skyline.

Inne på festen bars en gigantisk tårta fram, nästan två meter hög och trappformad där varje steg representerade något av de tio årens mest framgångs­rika spel. Från taket hängde svartklädda balettdansöser upp och ner och hällde upp champagne till den som passerade.

LÄS VIDARE HÄR (CAFE.SE)

Annonser
%d bloggare gillar detta: