Att skapa ett monster (Filter)

Kevin visste att Magnus var på väg och blev förbannad redan när han hörde honom köra upp på gårdsplanen. Sedan motorn som slogs av, stegen på grusgången, ytterdörrens handtag som trycktes ner – och så stod han i hallen. Magnus pratade i mobilen, förmodligen med sin nya flickvän.

Kevin spelade oberörd där han stod nedböjd över biljardbordet för att göra nästa stöt. Han lyfte bara blicken kort och nickade till hälsning. Att han hade mage att komma hit.

Kevin satte bollen i hålet, och Rikard som han spelade mot visslade imponerat. Kevin tog en stor klunk av groggen och grimaserade illa när han svalde. Den var stark: 50/50 hembränt och apelsinsaft från Willys.

Samtidigt gjorde Magnus sig hemmastadd. Han tog fram en flaska gin och blandade en grogg till sig själv i ett Coca-cola-glas av den sort man kan samla på McDonald’s. De andra gästerna hade redan druckit i flera timmar, även om Anna tog det lugnt med alkoholen. Hon och Johnny satt i hörnsoffan och pratade, medan Rikard och Kevin var inne i sin biljardmatch. Kevin gillade Anna, även om han inte var kär i henne längre. De hade varit tillsammans några månader, men de passade egentligen inte ihop.

LÄS VIDARE HÄR (MAGASINETFILTER.SE)

Annonser
%d bloggare gillar detta: