Jonas Andersson flydde från helvetet | Expressen

Det är fredag förmiddag i en vit tvåplansvilla i Ytterby utanför Kungälv. I vardagsrummet står tv:n på. Sebastian, 11, tittar storögt på Disney Channel från soffan. Han är förkyld och hemma från skolan. Bredvid står lillebror Charlie, 2, och för ett modellflygplan genom luften. Leksakerna trängs med varandra i hörnet intill tv:n. Charlie pratar hela tiden med nappen i munnen, även om han inte har så lätt att göra sig förstådd.
– Jag tror att han pratar sydkoreanska eller något, säger Jonas.

Sedan drygt nio år tillbaka lever Jonas Andersson med sin fru Deysi i huset. Båda två jobbar på Icas centrallager i närheten. Deysi har precis vaknat efter att ha jobbat nattskiftet på lagret. Den enda familjemedlemmen som saknas är dottern Steffany, 13, som är i skolan.

Men Jonas tidigare liv var var något helt annat. I januari 2002 blev han stoppad på flygplatsen i staden El Alto i Bolivia med tre kilo kokain i väskorna. Han hamnade på det ökända fängelset San Pedro i Bolivias huvudstad La Paz och bodde vägg i vägg med mördare och våldtäktsmän. Ett fängelse där celldörrarna står öppna, fångarna lever med sina familjer och där de flesta är beväpnade.

LÄS VIDARE HÄR (EXPRESSEN.SE)

Annonser
%d bloggare gillar detta: