Gradvalls klassiska intervju med Kent | Café

Det finns egentligen bara två rockdrömmar. Den ena utspelar sig mitt inne i en pulserande storstad. Asfalt, tunnelbana, graffiti. Barer som aldrig stänger. Marshallstärkare som aldrig tystnar.

Den andra utspelar sig långt ut på landet. Vinden från havet, nyhuggen ved, akustiska gitarrer. Ett trähus mitt i ingenstans där ingen kommer på besök – utom inspirationen.

Kent har just lämnat den ena drömmen för den andra. Tåget utgår från Penn Station på Manhattan. Det går overkligt snabbt att totalt byta miljö. När vi efter en kvart passerat under broarna i Bronx, kända från ett otal biljakter i filmer, rullar vi ut i den intensivt gröna Hudson Valley.

Om jag somnat på tåget hade jag hamnat vid ändstationen Niagara Falls. Nu kliver jag av efter en och halv timme vid en sömnig station kallad Rhinecliff. En chaufför står och väntar för att köra mig den sista halvtimme upp till studion där Kent spelar in.

Det kulliga landskapet påminner om den där campingfilmen med Musse Pigg, Långben och Kalle Anka som alltid visas på julafton.

Vid vägrenen syns skyltar som ”Fresh eggs for sale”, ”Drive-Thru Deli” och flera ”Yard sales” med gungstolar, majskolvar och hemgjord lemonad. 

LÄS VIDARE HÄR (CAFE.SE)

Annonser
%d bloggare gillar detta: