Glenn Hysén vägrar bli vuxen (Göteborgs-Posten)

En av de stora grå lägenhetsklossarna i Brunnsbo på Hisingen, en marsdag som biter i fingrarna. Hissen upp till fjärde våningen. På insidan av dörren som öppnas hänger en träskylt i form av en glad hund som hälsar välkommen, men egentligen är det här katternas domän. I tvåan bor inte mindre än fyra stycken, långhåriga och stolta.

– Det är Camilla som är galen i katter. Men de två stora har vi skaffat sedan jag kom in i bilden, de är som lodjur. Chris och Hotch.

Sedan Glenn Hysén för ett halvår sedan träffade sin nya kärlek, 47-åriga Camilla Lendott, bor han för det mesta här, hos henne. Lägenheten i Lunden har sonen Anton lagt beslag på. På golvet framför den grå tygsoffan i Camillas vardagsrum står en bordsfläkt på full sprutt, Glenns ”klimakteriefläkt”, och på tv:n kämpar Pittsburgh och Boston om segern i en NHL-match.

Glenn och Camilla letar efter något gemensamt i Lunden, det är där de helst vill bo. Helst i något större, så att Camilla ska slippa ta emot sina nagelvårdskunder i vardagsrummet. Och så att Glenn ska slippa ha sina prylar på en stol. Men han har egentligen ingen brådska, ”trivs kanon, inga problem”, och Hisingen är sedan gammalt bekant mark.

LÄS VIDARE HÄR (GP.SE)

%d bloggare gillar detta: