De gräver i resterna av vårt överflöd | Sydsvenskan

Så fort Securitasbilen har lämnat parkeringen kommer de från olika håll. Till fots eller på cykel. Någon kommer i bil.

Eli Blondin har palestinasjal, huvtröja och en backpackerryggsäck. Samt några extra plastkassar av den typ man fraktar hem sina varor i när man har varit och handlat i matbutiken. Skillnaden­ är att hen, som Eli Blondin vill bli kallad, inte köper sin mat, utan tar den från butikens container efter stängning.

Vi ses utanför en större livsmedelsbutik i Lund strax efter klockan 22 en onsdag i slutet av februari.
– Det är ovanligt bra idag, säger Eli Blondin efter att ha utrustat sig med pannlampa och kravlat in i containern.

Den är fylld till brädden av oidentifierbara sopor, men också av helt intakta paprikor, brysselkål i påse, inplastade zucchinier, gräslök i förslutna förpackningar, jordgubbar i plasttråg, bananer i klasar, vindruvor.

Eli Blondin är vegan. Men inte när det gäller dumpstrad mat. Eftersom maten ändå är producerad, och således har gjort avtryck på miljön, är det lika bra att någon äter upp den.
– Jag älskar mjölkchoklad, och därför blir jag extra glad när jag hittar det eftersom jag inte kan äta det annars.

LÄS VIDARE HÄR (SYDSVENSKAN.SE)

Annonser
%d bloggare gillar detta: