Så mycket bättre (Sonic Magazine)

Olle Ljungström tänder den första av ett oräkneligt antal cigaretter och kisar nyvaket ut genom fönstret mot en till synes tröstlös oktoberhimmel.

– Så här ser min relation till offentligheten ut numera, säger han och hytter mot mig på stolen mitt emot med cigaretten. Det är inte så att jag inte uppskattar uppmärksamhet längre. Men om det enda man vill ha ut av livet är att umgås med halvinspirerande människor på smarta partyn runt Stureplan, då bosätter man sig inte här. Man kan göra det, visst, men det är förmodligen inte en särskilt fruktbar strategi.

För fem år sedan lämnade Olle Ljungström Stockholm, staden där han föddes och växte upp, för Gräfsnäs, en pittorest by drygt två mål norr om Alingsås i Västergötland. Efter att under åttio- och nittiotalet befunnit sig mitt i offentligheten, först som sångare och gitarrist i det mytomspunna rockbandet Reeperbahn och därefter som lika mytomspunnen soloartist, fann han sig plötsligt vid ett vägskäl.

– Jag flyttade av högst personliga skäl, säger han och måttar askan i en provisorisk askkopp framför sig på bordet. Det handlade om hur mitt liv såg ut. Dels skulle jag inte överleva om jag stannade i Stockholm, dels var det inte särskilt roligt att bo där längre.

LÄS VIDARE HÄR (SONICMAGAZINE.COM)

Annonser
%d bloggare gillar detta: