Veckans bästa långläsningar

Veckans bästa långläsningar: Om en stammande spion, dansresor till Kuba, ärkebiskopen, ett bostadsområde som förfaller och nobelpristagaren Daniel Kahnemans idéer.

Den stammande spionen (Svensk Tidskrift) Somerset Maugham: spion, sjukvårdare, upptäcktsresande – och en av sin tids mest lästa författare.

I’ve got the money, you’ve  got the rhythm (Ottar) ”Hur relaterar makt, känslor, kroppar och pengar till varandra när det gäller arrangerade dansresor från Sverige till Västafrika och Kuba?”

Och kyrkan sa: Dig vill vi ha (Tidningen Vi) ”Antje Jackelén är Svenska kyrkans främsta företrädare i en orolig tid, men trots tillståndet i världen är hon hoppfull”

Sagohusen förfaller (KIT) Vad är det som händer med Jakriborg? Det medeltidsinspirerade området ser ut som en idyll – men bakom kulisserna finns folk som tvingas flytta därifrån.

Tänk som Kahneman (Modern Psykologi) ”Prospektteorin går ut på att människor upplever förväntade vinster och förluster på olika sätt. En vinst måste vara dubbelt så stor som en förlust för att uppväga den”

%d bloggare gillar detta: