”En armé av älskande kan inte förlora” (Ottar)

Dagen innan Omar Mateen skjuter ihjäl 49 personer på nattklubben Pulse i Orlando sitter jag i mitt vardagsrum i San Francisco och försöker trösta en av mina bästa vänner. Han har fått ett sms från en släkting, där hon berättat att min väns lillebror har gift sig för en tid sedan, utan att någon berättat det för honom.

Min väns familj är Jehovas vittnen och han har inte haft någon kontakt med dem sedan han fördrevs när han kom ut ur garderoben. Sedan tonåren har han fått fajtas för sig själv, bo i ockuperade hus och jobba sig igenom college. Han är av mexikanskt påbrå, det är de flesta av mina vänner i denna stad.

»Det är snart Pride här, så regnbågsflaggorna som hänger på halv stång var firade redan innan tragedin i Orlando, för att påminna oss om det blodiga Stonewall-upproret.«

Samma dag som min man väcker mig och berättar att 50 människor är döda och 53 människor vårdas på sjukhus för skottskador i Florida, (staten som Homer Simpson kallar »Amerikas snorre«, tänker jag alltid) ska vi ha en sådan där nästan plågsamt normal söndag, som bögar har när vi inte fläker ut oss i prideparader eller knullar varandra i röven.

LÄS VIDARE HÄR (OTTAR.SE)

Annonser
%d bloggare gillar detta: