Grabbarna på Seved (Expressen)

De står med uppdragna huvor i hörnet av Rasmusgatan och Köpmansgatan. Novemberregnet faller. Det blåser kallt från havet.

Det spelar ingen roll vilket väder det är, vilken årstid, vilken dag. Drogerna ska säljas. Cashen ska in. Reglerna ska följas. Ingen ska gola.

”Seved Malmö. Välkommen till Området”, står det på en av graffittiväggarna. På lyktstolpar sitter klisterlappar med tillägget: ”Hela Seveds hatar polisen.”

På husväggarna står en berättelse skriven i skotthål. En familj med barnvagn skyndar hem genom mörkret. Middagen kommer lysas upp av blått ljus. Du golar aldrig. Fienden är polisen och socialen. Den regeln gällde då, den gäller nu, den sitter i Rickys DNA.

Han står vid spisen, steker nyfångad fisk. Minns hur kriminaliteten alltid varit det normala.

– Jag kanske är femton år och har trädgårdshandskar på mig. Min farsa och jag var ofta ute och letade mask till fisket, det var ett speciellt ställe, min farsa sprang in i buskarna, och så kom han ut med tre-fyra paket på sig … och en liten spann med mask. Jag visste vad han var ute och hämtade, han skulle in med amfetaminet i kallköket hemma och gav mig en AK4, jag tog emot vapnet och han sa till mig: ”Vakta.”

LÄS VIDARE HÄR (EXPRESSEN.SE)

Annonser
%d bloggare gillar detta: