Då: Landslagsman. Nu: Dömd mördare | Aftonbladet

Den 2 augusti 2011 spelade det svenska P16-landslaget sin första match i en turnering uppe på norra Island. För flera av spelarna var det första gången i blågul landslagströja, och nervositeten och osäkerheten märktes tydligt på vissa.

Var det okej att ta med sig mobiltelefonen ut till uppvärmningen? Hur funkade inmarschen? Skulle man ställa upp sig för lagbild sedan?

Nationalsångerna spelades, samtidigt som eftermiddagstrafiken passerade förbi Akureyrarvöllur på den stora vägen utanför. Mitt mellan Melker Hallberg och Billy Nordström stod en av de nya killarna, ett halvt huvud kortare än de andra.

Han hette Josef Hällgren Abdulrahman, kom från norra Biskopsgården i norra Göteborg. Under större delen av nationalsångerna stirrade han ner i gräset med nedböjt huvud, och när han väl tittade upp var det som att han inte riktigt visste var han skulle fixera blicken. Den vandrade åt ena hållet, åt andra hållet, vreds runt bakom ryggen.

Första landskampen, första chansen att verkligen visa upp sin talang och potential. Bara ett par veckor hade gått sedan Josef Hällgren Abdulrahman fyllde 16.

Drygt fem år har nu gått, och flera av spelarna från den här landslagstruppen på god väg att ta sig fram genom fotbollsvärlden.

LÄS VIDARE HÄR (AFTONBLADET.SE)

Annonser
%d bloggare gillar detta: