Klüfts kamp | Modern Psykologi

Det är möjligtvis lite ironiskt att en flicka som aldrig jagade prestation blev en av våra bäst presterande idrottare i modern tid. Eller så har ironi ingenting alls med saken att göra. Kanske var det så att Carolina Klüft helt enkelt hittade lösningen på prestationens gåta, men att ingen lyssnade.

Hon vann allt man kan tänkas vinna, totalt 32 guld, 15 silver och 9 brons och är innehavare av svenskt såväl som europeiskt rekord samt junior-världsrekord i sjukamp.

Mobbningen blev en chock och en frustration som jag vände till något annat

Men vid sidan av publikens jubel anklagades hon för att inte vara ”tillräckligt seriös” när hon spexade framför kameran vid mästerskap, att hon ”inte tog tävlandet på tillräckligt stort allvar” när hon inte ville prata om medaljmål, och att hon var en ”landsförrädare” när hon valde att lägga ner sjukamps-karriären till förmån för en satsning på längdhopp, för att kunna hitta tillbaka till glädjen.

– Jag vet att jag provocerade många genom att springa omkring och visa så pass mycket känslor som jag gjorde på idrottsbanan. Men jag var tvungen att idrotta på det sätt som var bäst för mig. Och för mig var lusten den största energi-källan, säger hon med samma intensitet och stora gester som hon hade på friidrottsbanan.

LÄS VIDARE HÄR (MODERNPSYKOLOGI.SE)

Annonser
%d bloggare gillar detta: