Varför vill alla människor bli författare? | Svenska Dagbladet

En mild dag i juni, min trettioförsta födelsedag. Stämningen i rummet påminner om en gruppterapi-session. Vi har bara varit här i tio minuter men alla har redan öppnat sina hjärtan, fulla av sköra drömmar om Skapandet. Drömmen om att bli Författare. Medan de andra presenterar sig, berättar om sina förhoppningar inför veckan, känner jag hur hjärtat bultar. Ska jag säga som det är? Att jag är här på ett uppdrag.

När kvinnor listar sina drömyrken kommer författare på tredje plats

Jag snubblade in på Folkuniversitetet lite för sent, efter att ha transporterat en bestämd treåring till förskolan i söderförort. Bland en massa notställ i det trånga rummet, där syret tar slut på nolltid, finns några bord i halvcirkelformation. Omkring dem sitter två män och sex kvinnor, förväntansfulla som nytända stearinljus. Redo att inleda semestern med en veckolång skivarkurs.

Läraren Eva Lejonsommar – ja, det är hennes riktiga namn – utstrålar exakt samma energi som namnet antyder. Hon är medelålders, smal och har ansiktshud som en slät vit sten. Det finns ett lugn omkring henne, men det har redan märkts att hon inte är rädd att avbryta den som pratar för länge.

Jag har glömt anteckningsbok men får låna papper av tjejen bredvid. Hon är visst ensamstående mor till ett litet barn. Som jag.

LÄS VIDARE HÄR (SVD.SE)

Annonser
%d bloggare gillar detta: