En oslipad diamant i Majorna | Sonic Magazine

– Det är alltid en önskedröm att lära känna sig själv. Men jag skulle nog vilja säga att jag har lärt känna mig själv bättre och vuxit upp med det jag gör. Det är något ständigt pågående. Och ett väldigt skönt sätt att handskas med sitt liv. För mig har det aldrig riktigt funnits något annat alternativ.

– Musiken gör så att jag känner mig lite mer verklig. Eller, det är som att jag hittar på min egen verklighet.

Det här med hits eller att allt ska vara så originellt som det snackas så mycket om i dag, det är väldigt mycket stress inbakat i det tänket

Amanda Werne sitter i sin lägenhet i Majorna. Solen lyser in genom fönstret och landar på hennes vänstra kind. Från vardagsrummet, där vi är placerade, kan vi se skolan där hon gick som liten. Och även om hon främst skapar antingen i sitt sovrum eller i den Musikens Hus-belägna arbetslokalen ges du i detta vardagsrum ledtrådar till varför hon låter som hon låter och är som hon är. Du får snart känslan att ingenting finns där av en slump. Där står ett piano.

På ena väggen hänger Bob Hund-loggan (Amandas första band hette Raketmaskinen efter Bob Hund-låten), på den andra sidan en »Låt hundra blommor blomma«-affisch. Där finns vinylbackarna – just den här dagen har Tom Waits, John Grant, Nick Drake, B.B. King och Freddie Wadling framskjutna placeringar.

LÄS VIDARE HÄR (SONICMAGAZINE.COM)

Annonser
%d bloggare gillar detta: