#tbt: Den siste gitarrhjälten | Icon Magazine

Slash kunde inte smälta synen. Det var sommaren 2007 och han hade tagit med sig sin fru och sina barn för att ta en titt på den nyanlända turné-bussen som skulle ta Slash och hans band Velvet Revolver ut på vägarna. Plötsligt stod bussen där framför honom. Det Slash såg borde inte ha kommit som en överraskning, ändå blev han helt överrumplad.

– Vad är det där? frågade han sin fru.

”Det där” var den tecknade versionen av honom själv – komplett med hatt, ring i näsan och en Gibson Les Paul runt halsen – som täckte hela sidan av bussen. Han såg ut som en seriefigur, men utseendet var inte särskilt överdrivet. Möjligtvis var den tecknade hatten något högre än hans riktiga – den som har varit hans signum ända sedan tiden med Guns N’ Roses i slutet av 1980-talet.

Vem vet hur Eddie van Halen ser ut i dag? Eller Zakk Wylde?

Bussen var spelföretaget Activisions verk. I oktober år 2007 skulle de släppa tv-spelet Guitar Hero III – med Slash som omslagspojke – och företaget hade lovat att sponsra Velvet Revolver med en turnébuss. Slash var förbryllad över att se sig själv som animerad figur.

Tv-spel var något nytt för honom och han hade ingen aning om vad han hade gett sig in på, eller vilka följder tv-spelet och turnébussen skulle få.

LÄS VIDARE HÄR (ICONMAGAZINE.SE)

Annonser
%d bloggare gillar detta: