#tbt: Bloodshy & Avant | Café

Sukhumvit Road är en av de där evighetslånga gatorna i Bangkok som aldrig tar slut. Även vid 22.00 är trafiken så tät att de digitala siffrorna ovanför trafikljusen meddelar att det kommer att ta exakt 6.35 minuter att passera gatan. 6.34, 6.33, 6.32…

Men alla fordon väntar lika tåligt i den 30-­gradiga vintervärmen. Taxibilar, tuk-tuks, jeepar och hundratals och åter hundratals vespor och motorcyklar står där i korsningen, sida vid sida, utan att försöka tuta sönder varandra som de förr gjorde i denna länge ökänt kaotiska storstad.

I vår taxibil byter chauffören från en station som spelar thaipop till en som spelar en reggae­version av Alicia Keys No One. På trottoaren står en man lutad mot en lyktstolpe och följer någon slags thailändsk sitcom på sin mobil.

Mitt i detta nya Bangkok – denna kors­befruktning av högteknologiskt och ur­åldrigt, asisatiskt och västerländskt – har Sveriges mest framgångsrika låtskrivare och producenter valt att bygga en ny inspelningsstudio.

Studion ligger i Sukhumvit som förutom gatan även är namnet på ett område i Bangkok där nya skyskrapor sträcker sig högre och högre mot himlen. När Christian ”Bloodshy” Karlsson köpte den lägenhet där hans studio är inhyst var skyskrapan inte ens påbörjad. Från en månad till en annan kan ett helt kvarter i Sukhumvit vara utbytt.

LÄS VIDARE HÄR (CAFE.SE)

Annonser
%d bloggare gillar detta: