Jakten på Thunder | Magasinet Filter

Maj 2012. Efter att ha identifierat sig i vaktkuren förs Peter Hammarstedt in bakom murarna till det mer än hundraåriga högsäkerhetsfängelset Preungesh.

Han har blivit ombedd att infinna sig omedelbart, därför har det bara gått några timmar från att han satte sig på flyget i Stockholm till att han nu står framför fängelset i centrala Frankfurt.

I en av cellerna sitter hans chef.

Efter åtta dagar i fängelset släpps Watson mot en borgensumma på 250 000 euro och sätts i husarrest

Paul Franklin Watson hade varit på väg från Denver till filmfestivalen i Cannes, men när han mellanlandade i Frankfurt fördes han åt sidan och greps av tysk polis. Under de nära fyrtio år som gått sedan han grundade Sea Shepherd har Watson haft åtskilliga konfrontationer med lagen. I häktet fick Watson veta att Costa Rica har efterlyst honom via Interpol på grund av en sammandrabbning mellan Sea Shepherd och ett hajfiskefartyg tio år tidigare.

Medan de röda mattorna rullas ut i Cannes sitter Hollywoods gunstling Watson isolerad i det gamla fängelset. Visserligen är aktivisten och den före detta Baywatch-stjärnan Pamela Anderson på väg för att visa sitt stöd, det hålls demonstrationer utanför tyska ambassader och en av gruppens anhängare har sagt sig vara villig att betala Watsons borgen, men Sea Shepherds ledare riskerar att utlämnas till såväl Costa Rica som Japan.

LÄS VIDARE HÄR (MAGASINETFILTER.SE)

%d bloggare gillar detta: