Hemma hos seriesnillet Johan Renck | Café

Allt som glimmar är kanske inte grills men just den här lilla biten Breaking bad-memorabilia skiner både bokstavligt och bildligt.

Johan Renck räcker över en plastkub med rekvisita som, för inbitna nördar, är uppe där med Walter Whites leviterande chinos och den giftiga liljekonvaljplantan: Hector ”Tuco” Salamancas tandrad.

Mot slutet av avsnittet Breakage i säsong två går kommissarie Hank Schrader ner och kastar tandtrofén i floden för att få closure. Men avsnittets regissör Johan Renck, 50, fiskade upp souveniren och tog med den hem.

Sparar du mycket grejer från olika inspelningar?
– Nej, ganska lite. Men här borta i hallen står garderoben som David Bowie går in och dör i i Lazarus-videon. Jag tänkte att ”där finns det några Bowieatomer kvar som lever fortfarande”. Den ville jag ha.

Han slår sig ner i den Josef Frank-mönstrade soffan i vardagsrummet med William Morris-tapeterna i townhouset i Park Slope, Brooklyn. Interiörmagasinjournalister skulle kunna överhettas av mindre.

– Ibland sitter jag och Elin och kollar tapeter på internet, sedan tar hon en dusch och när hon kommer ut igen har jag redan beställt och bokat in en gubbe som ska komma och sätta upp dem.

LÄS VIDARE HÄR (CAFE.SE)

 

Annonser
%d bloggare gillar detta: