Moralisk kyrka vill kontrollera kvinnor | Aftonbladet

En svensk flagga och en viking. Pastor Nathan Sjogren drar upp ärmen och visar sina tatueringar. Vi står utanför hans kyrka, den heter Genesis och ligger på huvudgatan i Royal Oak.

Biltrafiken är tät. Kyrkan ligger i Detroits norra delar och här kör alla bil.

Nathan har en stark präströst, han överröstar dånet och pratar gärna om sitt svenska ursprung även om det ligger fem generationer bort. Han har varit i Stockholm och hans kyrka kunde lika gärna ligga i det socialdemokratiska Sverige. Till Genesis är alla lika välkomna, kyrkan är en social mötesplats med daghem och ungdomsverksamhet. Nathan Sjogren driver också ett stort program för rehabilitering av missbrukare.

Han har sett människor fara illa när jobben försvann från bilindustrin, han har följt medelklassfamiljer genom finanskrisen då föräldrar och barn fick lämna sina hus för att sova i bilen. ”Sleep in the car”, verkar vara ett begrepp här och en beskrivning av plötslig fattigdom.

– För första gången fick medelklassen ta emot den välgörenhet de tidigare kanske sett ner på, konstaterar Nathan Sjogren.

Själv röstade han inte på Donald Trump, men han förstår varför Michigan var den delstat som avgjorde valet och gjorde Trump till president.

LÄS VIDARE HÄR (AFTONBLADET.SE)

%d bloggare gillar detta: