#tbt: Full koll | Tidningen Vi

Känslan av absurditet kan lura bakom varje gathörn. Att dagarna går. Att vi upptas av småsaker, missar det viktiga. Döljer våra svaga sidor trots att de är mänskliga. Bekämpar våra ålderstecken trots att vi alla blir gamla. Sedan slutar det alltid med att vi dör ändå. Vad är meningen?
Enligt den franske författaren och filosofen Albert Camus (1913–1960) har vår existens kanske inte någon högre mening. Han menar att vi måste omfamna det tillsynes meningslösa kaoset och acceptera jordelivet här och nu, även i dess dystra och alienerade former. Förhärligande anser han är en flykt som hindrar den fritt tänkande människan.
–  Camus är en inspiration för mig, alltid. Jag tycker att han påminner mig om att jag inte är dystopiker bara för att jag kan peka ut och leva med livets mörkare sidor. Jag känner mig mindre ensam när jag läser honom, säger Tuva Novotny.

Vi äter middag en kall novemberkväll på en mexikansk restaurang i Oslo. Vinterns första snö faller vit utanför fönstren, inne brinner levande ljus på de små träborden och lågmäld blues strömmar ur högtalarna. Tuva sitter i ett hörn, svartklädd i jeans och Helly Hansen-jacka med ett glas vitt och en dosa General.

LÄS VIDARE HÄR (VI-TIDNINGEN.SE)

Annonser
%d bloggare gillar detta: