Så många är ointresserade | Tidningen Syre

Under 2013 söker dubbelt så många marockanska pojkar uppehållstillstånd i Sverige jämfört med året innan, drygt 300 stycken. Det är inte så många i förhållande till antalet ensamkommande barn och ungdomar totalt sett. Det som utmärker dem är att många håller till på gatan. De begår brott. Sover utomhus under broar, i skogsdungar och garage.

I december det året får Klara närpolisområde, som Christian tillhör, en ny chef, Tobias Lövström. Citypolisen i Stockholm har då ett särskilt uppdrag att arbeta förebyggande med ungdomar som uppehåller sig på Sergels torg. Det är ett välkänt tillhåll för missbrukare och grupper av ungdomar som gjort olika delar av torget till sitt.

Vad Tobias Lövström inte vet när han tillträder är att Plattan också har blivit hemvist åt ensamkommande barn och ungdomar. Det får han reda på första dagen på nya jobbet när Christian söker upp honom och lägger fram det han vid det här laget vet; att ett par hundra pojkar driver runt på gatorna i city och att han misstänker människohandel i flera fall. Han säger också till sin nye chef att intresset internt och från andra myndigheter är svalt.

Det märker Tobias Lövström när han tar med sig informationen till nästa chefsmöte.

LÄS VDARE HÄR (TIDNINGENSYRE.SE)

%d bloggare gillar detta: