Semesterön är terrorsekten IS eget paradis | Café

Budskapen på demonstranternas hemmatillverkade pappskyltar är tydliga: ”Nej till korruption” och ”Kräv minimilön”.

Den kvava luften står stilla i de trånga kvarteren i vad som brukar kallas världens mest kompakta huvudstad – Malé. Svetten klibbar fast i deltagarnas kläder. Trots att det är sen eftermiddag flämtar termometern runt 35-gradersstrecket. Demonstranterna ropar slagord mot kravallpolisen som bildar barrikader på var sin sida av motståndarna. Målet för folkmassan, som består av ett hundratal människor, är att gå cirka två kilometer på huvudgatan och visa sitt missnöje med den sittande maldiviska regeringen.

Ett lika stort antal poliser har dock redan stängt av gatan, de har fått stränga order om att demonstrationen inte får hållas. Ordningsmakten bildar kedjor och hindrar lokalborna från att ta sig ner mot centrum av staden. Representanter från sekulära oppositionspartiet Maldiviska demokratiska partiet (MDP) ropar politiska budskap genom megafoner som får demonstranterna att trycka på men kravallpoliserna håller stånd. En av dem, iförd mörka solglasögon, närmar sig mig med uppmaningen: ”Vad gör du här, följ med!” På väg till förhör kommer en annan polis och säger till Café att avlägsna sig från platsen.

Demonstrationer är vanliga i Malé – vid tidigare demonstrationer har det förekommit tårgas och massarresteringar – men dagens aktion går relativt lugnt till.

LÄS VIDARE HÄR (CAFE.SE)

%d bloggare gillar detta: