Rädd för att vara ingenting | Tidningen Faktum

Broder Daniels forne frontman har klivit ut ur en isolering som varat i över fyra år. Men även om han själv smyger tyst ut i dagsljuset – plötsligt står han framför oss på en bakgård vid Amerikaskjulet, med en knölig papperskasse i hand – så skräller det till på landets alla musikredaktioner.

Direkt infinner sig frågan: Hur ska det gå?

Henrik Berggren är tillbaka, men märkt av en neurologisk sjukdom som kännetecknas av svårt funktionsnedsättande utmattning.
– Allt utom att ligga på en säng i ett tyst rum med ögonen stängda är en ansträngning, förklarar han halvliggande, där vi hittat en vilsam plats att prata.

Så … varför gör du det här igen?
– För att inte allt skulle gå förlorat som jag hade samlat in av erfarenheter och intryck och kunskap och idéer. Musiken har jag skrivit på länge och först tänkte jag att jag skulle vänta med att spela in skivan tills jag blivit frisk. Det tog ett tag att inse att jag aldrig skulle bli det, och ett tag att inse att om jag skulle göra något så fick det göras i det här tillståndet. Så fick jag amfetamin av min läkare och då kunde jag börja.

LÄS VIDARE HÄR (FAKTUM.SE)

 

Annonser
%d bloggare gillar detta: