Kim Källström om att komma hem | Café

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson låg vid en pool i Senegal när han fick sms:et. Egentligen var han trött, hela dagen hade gått till att förhandla om anfallstalangen Aliou Badji med senegalesiska fotbollsgubbar, men när Bosse läste meddelandet från Kim Källströms agent Roger Ljung flög han upp. Bosse gnuggade ögonen, läste på nytt: Kim har ändrat sig och vill hem. Först glädje, sedan insikt.

– Helvete, tänkte han. Nu har jag mycket att göra.

Djurgårdens sportchef berättar historien som om den vore ett kärt gammalt minne, trots att det var i början av januari som han var i Senegal. Men så var det också ett speciellt ögonblick. Efter att Kims bäste vän Andreas Isaksson skrivit på för Djurgården sommaren 2016 hade Bosse haft kontakt med Kim med jämna mellanrum för att ”kolla läget”, men han hade aldrig sett det som realistiskt att få hem mittfältaren som var lagets stora stjärna vid SM-gulden 2002 och 2003.

En vecka efter sms:et mötte Bosse upp Kim på Arlanda. Fortfarande tillhörde Kim schweiziska Grasshoppers, och om han skulle förhandla med Djurgården var han tvungen att genomgå en läkarundersökning. Samtidigt ville inte Bosse att ryktena om den eventuella storvärvningen skulle spridas.

LÄS VIDARE HÄR (CAFE.SE)

Annonser
%d bloggare gillar detta: