Sårad men lyckligare nu | Tidningen Faktum

– Har vi träffats förut?
Miriam Bryant avbryter sig själv mitt i en mening, tittar intensivt på mig som för att hjälpa minnet. Det är mars 2017 och vi har ”setts” förut, det har vi, men det är ett och ett halvt år sedan och jag satt som publik, om än väldigt nära scenen.
– Men jag har ett sjukt starkt minne för ansikten och känner igen dig.
En detalj som berättar något väldigt karaktäristiskt om Miriam Bryant. Hon har en nyfikenhet som inte stoppar henne från att ställa frågor. Och motfrågor.

Tre veckor senare snurrar vi runt på Landvetter innan vi hittar varandra. Flyget från Berlin har landat en kvart före utsatt tid, ”… när händer det liksom?” Miriam Bryants signifikanta stämma hörs i ankomsthallen när vi får syn på varandra och vi får snart veta att hon både hunnit ta en cigg och gå på toaletten i väntan på oss.

Det är underhållande att prata med Miriam Bryant, även om det blir lite staccato över samtalet när hon plötsligt ser en fin bil i andra körfältet, undrar när Liseberg öppnar och om inte de gamla husen i Gårda kanske borde målas om snart? Hon tycker själv att intervjun som koncept är en dålig samtalsform.

LÄS VIDARE HÄR (FAKTUM.SE)

Annonser
%d bloggare gillar detta: