Vänner för livet | Sonic Magazine

Robert Forster och Grant McLennan träffades som studenter vid universitetet i Brisbane 1976 och blev snart oskiljaktiga.

Utåt sett var de ett omaka par. Robert var lång, gänglig och social. Grant var kort, kompakt och inåtvänd. Där Robert var intresserad av musik föredrog Grant film. Robert älskade The Velvet Underground, Television och Talking Heads. Grant var besatt av Charlie Chaplin, Preston Sturges och Jean-Luc Godard.

Men de hade liknande bakgrund och båda kände sig instängda i Brisbane och drömde om att ta sig därifrån. Eller – åtminstone – om att göra staden aningen större tillsammans.

En tid in i relationen blev Robert hembjuden till Grant och häpnade över den nyvunna bekantskapens bildningstörst. Bostaden var belamrad med politik- och litteraturtidskrifter, väggarna affischerade med bilder på amerikanska och franska filmstjärnor. Hur många unga universitetsstudenter, undrade Robert, inte bara uppskattade utan visste allt om Dylan, Ionesco och Truffaut? Inte många. Åtminstone ingen han träffat.

När Robert frågade om han ville starta ett band tackade Grant först nej. Han kunde inte sjunga, inte spela något instrument. Men Robert insisterade och kort senare bildades The Go-Betweens, efter L.P. Hartleys roman »The Go-Between«.

LÄS VIDARE HÄR (SONICMAGAZINE.COM)

Annonser
%d bloggare gillar detta: