Blinkande stjärna | Tidningen Vi

Saron, hur tror du att den här sommaren blir?
– Den här sommaren kommer vara lit.

Saron är tjejen jag lärde känna förra våren. Hon kom hit när hon var ett barn, som så många andra gjorde hösten 2015. Det var annorlunda då, för dem som kom, för dem som hjälpte, för politikerna som lovade att deras Europa inte bygger murar.

Jag kliver in i ett boende i södra Stockholm för ensamkommande minderåriga tjejer. Ett mat- och diskschema hänger omutligt men snett på väggen. Smink och taskiga utskrifter av bilder på bästisar utspridda, en dator som pajat, en högtalare som spelar hiphop.
Saron, sitter på golvet bredvid soffan. Jag försöker introducera mig själv som journalist, hon tittar inte upp från telefonen. Ändå pratar hon i tio minuter med mig om hur man bäst jävlas med killar.

– Man måste leka med dem. Ena gången så är jag från London. En annan så är jag från landsbygden, eller, så säger jag att jag blev adopterad till Sverige. Fast jag kan inte svenska så bra. Men det löser sig. Eller så låtsas jag vara intresserad av honom, säg att han heter Erik, men sen så pratade jag om en annan Erik.

Hon tittar upp mot mig, misstänksam.
– Vem är du?

LÄS VIDARE HÄR (VI-TIDNINGEN.SE)

%d bloggare gillar detta: