Henrik forever | Sonic Magazine

Vid Esperantoplatsen där en brandgul föraning om sommarsol strålar från den andra sidan älven luktar det urin. Maj månads första lördag är göteborgarna ute och rör på sig i drivor. Temperaturen har för ovanlighetens skull denna gudsförgätna vår passerat tjugo grader och vi vet hur svenskar blir efter sju månader av istid. Folk klättrar över varandra på serveringar och trottoarer. Det stimmas och tjoas. Par ser anledning att stryka runt hand i hand på stan i stället för att hemmavid somna framför Talang, eller något.

På Järntorget står Joel Alme och Henning Fürst och röker, troligen rastlösa och eventuellt nervösa inför det gig de ska medverka på senare under kvällen men döljer det i så fall väl, och den som har överjävligt utvecklad hörsel kan ända härifrån notera hur DJ:n på Publik på Andra Långgatan några kvarter bort blåser på med Fats Domino, Jerry Lee och The Louvin Brothers »There’s a Higher Power«.

Överallt människor, människor, människor, varav en del sannolikt är på väg till Jazzhuset som i afton ska förpassas till evig vila och lägga den berömda, stundom sönderromantiserade eran av Broder Daniel-anthems, Broder Daniel-nätter och Broder Daniel-mytologi till ro. Om det nu blir så. En massa individer har nämligen börjat samlas utanför Pustervik.

LÄS VIDARE HÄR (SONICMAGAZINE.COM)

Annonser
%d bloggare gillar detta: