Jakten på det inre fula | Tidningen Vi

Vi kommer snart sitta på ett femstjärnigt hotellrum i Zürich och speedprata om ansvar och frihet – och vilka drömmar vi skulle vilja förverkliga om vi bara hade en vecka kvar att leva. Några av livets största frågor, kort och gott. De som Lisa Langseths och Alicia Vikanders purfärska film Euphoria rör sig runt.

Bland annat.

Men låt oss börja med ett vardagsrum på Ringvägen i Stockholm. För det var där de lärde känna varandra – och insåg hur bra de jobbade ihop. Året var 2009 och efter en evighet, så kände Lisa Langseth det själv, hade hon hittat tjejen som kunde axla huvudrollen i Till det som är vackert. Den utvalda måste bara testas. Låt vara att hon spelat med i SVTsåpan Andra avenyn men hon saknade skådespelarutbildning, var balettdansös – och hade spruckit de fem gånger hon sökt till scenskolan. Nu sålde hon pelargoner i en blomsteraffär på Södermalm.

Så föddes en stjärna, om vi ska ta det lite högtidligt. För Alicia Vikander spelade skiten ur en efter en av de skådespelargiganter som testades för den manliga huvudrollen. Själv blev hon inte ens trött, bara bättre och bättre.

Därmed var det klart.

LÄS VIDARE HÄR (VI-TIDNINGEN.SE)

Annonser
%d bloggare gillar detta: