Såsom i en spegel | Filter

De första viskningarna kom redan sommaren 2004.

En man i stadsdelen Ronna i Södertälje vaknade mitt i natten av konstiga ljud, som om någon rörde sig i hans hus. När han gick upp möttes han av tre eller fyra maskerade män som brutit upp skåp och kastat saker över ända. De attackerade honom, men han lyckades fly till sin granne som larmade polisen. Klockan tjugo över fyra på morgonen stormade polisen in i huset och fann att rånarna lämnat platsen – och att mannens fru låg död i sovrummet.

Polisen fick intrycket av att många av Södertäljes invånare visste vilka som låg bakom rånmordet, men lyckades knappt få någon information ur någon. Ingen ville ställa upp som vittne.

En septembernatt året därpå small pistolkulorna mot Södertälje polisstation. Dån som från fyrverkerier fyllde natten, fönsterrutor krossades, poliser ålade längs golvet i skydd från skottsalvorna.

När skotten tystnat försökte chockade poliser bringa ordning i vad som egentligen hänt. Av rädsla för ett nytt våldsutbrott ringdes piketstyrkor in för att skydda stationen. Södertälje förvandlades till en belägrad stad.

De misstänkta? Samma grupp av människor som det viskats om 2004. I medierna började det ryktas om att Södertälje styrdes av ett nätverk av kriminella.

LÄS VIDARE HÄR (MAGASINETFILTER.SE)

Annonser
%d bloggare gillar detta: