En man som heter Claes | Faktum

Han har flyttat mycket. Inte mer än Ulla Skoog, säger han, hon har rekordet i bekantskapskretsen, men Claes Malmberg ligger inte långt efter.

– Frågan är om jag inte börjar komma ikapp, säger han under promenaden till köket som går längs en lång smal hall som gjord för att öva golfputtar – om han nu hade haft det intresset. Claes Malmberg bor inte i en lägenhet, han bor i en våning.

Medan han fixar kaffe pratar han om ytan som ger barnen gott om plats, om läget ett stenkast från Malmö centralstation och att lägenheten ändå känns onödigt stor när barnen är hos sina mammor. Dottern som gjort slut med sin kille bor i alla fall tillfälligt hos honom med sin lilla hund. Ett sällskap som med tydligt bjäfs markerar att vi inkräktar, tills Claes Malmberg vänligt föser in den lilla i ett rum och stänger dörren.

Claes Malmberg brukar sova middag mitt på dagen. Även förmiddagsrutinen, att gå en mils promenad som avslutas i kvarterets kiosk där han köper kvällstidningen, rubbas av vårt besök. Men det är inga problem. Claes Malmberg gör inte gärna problem av skitsaker säger han.

LÄS VIDARE HÄR (FAKTUM.SE)

%d bloggare gillar detta: